Αυτοπαρουσίαση

Η atropa belladonna είναι μια φεμινιστική ομάδα που δημιουργήσαμε τον Μάιο του 2017.

Μέσα από την ομάδα μας θέλουμε να διαχειριστούμε συλλογικά τις καταπιέσεις που φέρουμε και απορρέουν από το φύλο και τη σεξουαλικότητα και να πολιτικοποιήσουμε τα βιώματα μας αυτά. Αντιμετωπίζουμε το θέμα του φύλου ως κεντρικό, όχι επειδή το θεωρούμε κάτι φυσικό άλλα γιατί συγκροτούμαστε ως υποκείμενα με βάση αυτό. Αμφισβητούμε τόσο την διττότητά του όσο και το ουσιοκρατικό του περιεχόμενο, καθώς το αντιλαμβανόμαστε με όρους φάσματος και επιτέλεσης. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι με αφετηρία την ταυτότητα φύλου ή την σεξουαλική ταυτότητα προκύπτουν κοινές υλικές καταπιέσεις και βιώματα στο πλαίσιο της πατριαρχίας. Επίσης, προσεγγίζουμε τις σχέσεις εξουσίας διαθεματικά, δηλαδή ως αλληλοδιαπλεκόμενες.

Στόχος μας είναι η παραγωγή φεμινιστικών (δικών μας) αφηγήσεων έναντι αυτών που μας επιβάλλονται, η συλλογική και πολιτική σύγκρουση ενάντια σε καταπιέσεις που τοποθετούνται στη σφαίρα των “ατομικών”, “προσωπικών” προβλημάτων, η εσωτερική ενδυνάμωση μέσω της φροντίδας, της ενίσχυσης πεδίων απόλαυσης, χαράς και η διεκδίκηση του δημόσιου πεδίου.

Θεωρούμε τις εαυτές μας μέρος του ευρύτερου ανταγωνιστικού/ αντιεξουσιαστικού κινήματος και δεν συνεργαζόμαστε με θεσμικούς/ κρατικούς φορείς και ΜΚΟ.

Τι σημαίνει “atropa belladonna”

Η Atropa belladonna είναι ένα ποώδες φυτό, γνωστό και ως «θανάσιμος στρύχνος». Το φύλλωμα και οι καρποί του είναι εξαιρετικά τοξικά, με […]